Voor Uw bibliotheek

  • Ruud Göebel

    Olijffanaten, heden trof ik aan op de boekenafdeling van de Bijenkorf, het volgende lezenswaardige boekwerkje: Rijk van Olijven, geschreven door Mort Rosenblum.

    Uit. Schuyt & Co. Prijs: van ? 22,50 voor ? 8,90.

    Groet, Ruud

  • Eelco van Wieringen

    Eminentie Ruud,

    U blijkt ook hier weer van onschatbare waarde!

    En omdat een Kalamata-aanhanger ben, een recept:

    Ingredienten

    200 g zwarte olijven (liefst Kalamata) zonder pit

    1 à 2 teentjes knoflook

    1 blikje ansjovisfilets

    1 eetlepel Franse mosterd

    2 eetlepels goede olijfolie

    1 potje kappertjes

    versgemalen peper

    Bereiding

    Doe de olijven, de knoflook, de ansjovisfilets, de mosterd en de olie in een foodprocessor en laat draaien tot het een bijna gladde pasta is. Schep er de uitgelekte en afgespoelde kappertjes door en breng op smaak met wat peper.

    Bon appetit,

    Eelco

  • merijntje mortirolo

    lepelen we dat zo op?

    mvg

    uw

    olijf- en wijnliefhebbende

    merijn

    (die deze pasta graag op een Turks brood zou smeren)

  • Ruud Göebel

    Eelco, heden aan de haal gegaan met jouw recept. Ik heb echter 1 teen knoflook meer gebruikt ( 3) en de visjes vervangen door gedroogde tomaat in olie ( want vegie). Alles in een dikke laag op vers chiabatta brood. Dikke pret.:)

    Groet, Ruud

  • Eelco van Wieringen

    Ik begrijp je Ruud, zelfs briljante recepten zijn te verbeteren ;).