Eetbare olijven bewaren

  • Willem Helfrich

    Hallo, wie weet een website waar het proces wordt beschreven van de olijf die wordt geplukt en hoe je die nu moet behandelen om eetbaar te maken.

    De site zal zeker worden geplaatst er is veel vraag naar.

    Willem paginabeheerder.

  • Willem

    Groene (onrijpe) olijven zoals ze aan de boom groeien, kunnen niet zo worden gegeten, maar dienen eerst een paar weken in water of pekel gezet te worden, om hun bittere smaak te verliezen. De olijven worden tien dagen achtereen in vers water gewassen, vervolgens worden er kleine kerfjes ingemaakt en daarna worden ze in pekel gezet, waaraan kruiden, citroenschil, olijfolie,…zijn toegevoegd. De combinatie van kruiden varieert van familie tot familie.

    Zwarte olijven behoeven, omdat ze goed rijp zijn, alleen maar te worden gewassen en in een gelijke hoeveelheid droog zout te worden gelegd.

    Als groene of zwarte olijven op pekel zijn gezet en klaar zijn om op te eten, kunnen ze op verschillende manieren worden ingemaakt (zie eerste paragraaf).

    Tafelolijven worden als aperitief geserveerd, maar ook in salades verwerkt en gebruikt als garnering van gerechten.

    bron : http://www.tawiza.nl/content/awid.php?id=111&sid=3&andra=artikel

    Olijfolie heelt alle pijnen, behalve een gebroken hart

  • Birgit

    wie dit weet mag het ook naar ons sturen we hebben hier olijfbomen in het zuiden van Frankrijk en zouden graag onze eigen olijven kunnen eten maar hoe bewerk je die? dus ook onze vraag wie helpt ons?

  • mirjam

    Willem, op onze website in het blog, ookwel dossier nevo genoemd staat het proces. Ik heb net zelf 3 kilo bewerkt! ik laat ze meestal na die 14 dagen nog ff staan en eet ze over ongeveer een maandje op. Heb er nu al zin in.

    groetjes en veel plezier ermee