Hallo, wie weet een website waar het proces wordt beschreven van de olijf die wordt geplukt en hoe je die nu moet behandelen om eetbaar te maken.
De site zal zeker worden geplaatst er is veel vraag naar.
Willem paginabeheerder.
Groene (onrijpe) olijven zoals ze aan de boom groeien, kunnen niet zo worden gegeten, maar dienen eerst een paar weken in water of pekel gezet te worden, om hun bittere smaak te verliezen. De olijven worden tien dagen achtereen in vers water gewassen, vervolgens worden er kleine kerfjes ingemaakt en daarna worden ze in pekel gezet, waaraan kruiden, citroenschil, olijfolie,…zijn toegevoegd. De combinatie van kruiden varieert van familie tot familie.
Zwarte olijven behoeven, omdat ze goed rijp zijn, alleen maar te worden gewassen en in een gelijke hoeveelheid droog zout te worden gelegd.
Als groene of zwarte olijven op pekel zijn gezet en klaar zijn om op te eten, kunnen ze op verschillende manieren worden ingemaakt (zie eerste paragraaf).
Tafelolijven worden als aperitief geserveerd, maar ook in salades verwerkt en gebruikt als garnering van gerechten.
bron : http://www.tawiza.nl/content/awid.php?id=111&sid=3&andra=artikel
Olijfolie heelt alle pijnen, behalve een gebroken hart
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?