Hallo allen,
Wie van u weet er iets over echt zoutloze olijven, die geschikt zijn voor hartpatienten?
Bij de Gaia-Natuurwinkel hadden ze deze niet: met zout worden de olijven geconserveerd namelijk, en anders zouden er andere niet-biologische technieken worden toegepast voor het conserveren etc etc …
Bestaan er olijven die zouder zout zijn geconserveerd?
Waar kan ik deze krijgen? Liefst in de omgeving van Den Haag, maar anders wil ik er voor reizen binnen NL.
Hebben deze een naam?
Als deze niet bestaan, wat is dan het beste alternatief? Wie weet het?
Kan je ze bijvoorbeeld in water leggen zodat het zout eruit gaat? Of bestaat er een merk dat zulke olijven heeft?
Of kan ik ergens “verse” olijven krijgen in Nederland?
Ik heb net op een site recepten gelezen met het getal nul bij Natriumgehalte (olijven).
Als er mensen zijn die al een zoektocht gemaakt hebben zonder succes, dan wil ik dat ook weten. Dat scheelt mij ook weer zoeken. Ik bedoel: als het niet bestaat, dan bestaat het niet, maar het zou leuk zijn.
Alvast bedankt voor jullie antwoorden!
Ellen de Jonge